Select Page
img

Hillside Mall Redevelopment

Phases I and II of the Hillside Mall Redevelopment were constructed by Kinetic and EllisDon as a Joint Venture. Phase I consisted of parkade remediation, demolition of retail unit interiors, installation of new demising walls and doors as well as the renovation of the east wing corridor ceiling.

 
Phase II comprised structural upgrading, renovation and expansion of the occupied commercial retail centre, including updates to the existing facade. The interior works expanded the food court with the addition of architectural and structural glulam and steel members. The exterior scope included stone veneer, glazing, aluminum paneling, exposed wood soffits and landscaping throughout to complement each other. The parking lot was re-designed to accommodate a new layout with a ramp to the new roof parking above operating tenant space. Hillside Centre was open to the public and operational which required installation of appropriate hoarding to minimize noise and disruption to tenants and the public as well as close communications with the mall’s management to keep them up to date regarding the scheduled construction activities.